[seox_bb_container full_width=”false” equal_height=”false” id=”” class=”bg-blue”][seox_bb_column xs=”12″ sm=”12″ md=”12″ id=”” class=”text-white”]

De NIVONA geschiedenis

Het merk NIVONA was aanvankelijk eerst alleen een idee. De oprichters Peter Wildner, Thomas Meier en Hans Errmann werkten alle drie bij een grote, bekende fabrikant in huishoudelijke apparaten en waren niet tevreden. De koffie volautomaten werden toen alleen gefabriceerd door Zwitsers of Italianen. Dat wilden zij veranderen.

Met meer dan een jaar voorwerk hebben zij hun idee en visie in het jaar 2005 omgezet en het merk NIVONA in het leven geroepen. Het sympathieke alternatief t.o.v. de bekende koffiemachines: schitterende, eerste klas kwaliteit voor een eerlijke prijs. Lange levensduur en met een elegant design. Gemakkelijk te bedienen en schoon te maken door zijn uitneembare zetgroep. Zij hebben daarbij ieder onderdeel precies gekozen, verder ontwikkeld en altijd weer verbeterd. Perfectie in zijn eenvoud, door zijn stille maalmolen en lobbige microfoam. Zowel de espresso drinker als de cappuccino fanaat vind in de Nivona een perfecte volautomaat.

“Barista in a box”: De zoektocht naar het geheim van de smaak

Jouw favoriete koffie klaar maken als een barista met een pistonmachine, maar wel met het gemak van een volautomaat?
Door middel van het unieke Aroma Balance Systeem komen wij zeer dicht in de buurt van een pistonmachine. Daarom hebben wij dit ‘Barista in a box’ genoemd. Door middel van één druk op de knop kunt U uit iedere koffieboon gevarieerde smaaknuances en dus meer aroma onttrekken.

De onderscheidende factoren zijn de pompdruk van 15 bar en de doorloopsnelheid van het water door de zetgroep. Daardoor kunnen andere en meer natuurlijke bestanddelen uit de vers gemalen koffie vrijgemaakt worden.

Dynamic: Fijne zuren, licht fruitig en aangenaam van smaak
Constant: Een bitterzoete toon met een kruidige, volle smaak
Intense: Krachtig, kruidig met veel body en een duidelijke bittere toon.

[/seox_bb_column][/seox_bb_container][seox_bb_container full_width=”true” equal_height=”false” id=”” class=”bg-lightbrown”][seox_bb_column xs=”12″ sm=”12″ md=”12″ id=”” class=””]

bestel snel & gemakkelijk

Je favoriete Nivona machines

Bekijk alle producten

[/seox_bb_column][/seox_bb_container][seox_bb_container full_width=”false” equal_height=”false” id=”” class=”bg-brown”][seox_bb_column xs=”12″ sm=”12″ md=”12″ id=”” class=”text-white”]

Het verhaal van Gaggia

Uit de vastberaden zoektocht van Gaggia naar de perfecte espresso in het Milaan van de jaren dertig ontstond een van de meest iconische merken van Italië.
Al meer dan een halve eeuw levert Gaggia innovatieve, toonaangevende koffiemachines. Fraaie, tijdloos vormgegeven producten waarvoor de inspiratie wordt gevonden in de heersende mode, design en cultuuruitingen – en natuurlijk in de alom aanwezige Italiaanse passie voor la dolce vita.

Van de cremalaag tot de crème de la crème van koffiemachines: lees hier meer over de rijke historie van Gaggia.

1938
Op 5 september 1938 registreert de Milanese barkeeper Achille Gaggia een octrooi voor een stoomloze koffiemachine en luidt daarmee het tijdperk van de espresso in. Gaggia’s ontwerp maakt voor het eerst gebruik van een revolutionaire pistontechniek om water onder hoge druk door gemalen koffie te persen – en produceert in 15 seconden een enkele espresso. Het verhaal gaat dat Gaggia op het idee kwam een zuigermechanisme toe te passen nadat hij het hydraulisch systeem van de motor van een Amerikaanse legerjeep had gezien.

1948
In Milaan vestigt Gaggia onder zijn eigen naam een onderneming die al binnen enkele jaren begint met het exporteren van koffiemachines voor commercieel gebruik naar het Verenigd Koninkrijk, Amerika en Afrika.

CREMA DI CAFFE NATURALE

Achille Gaggia’s octrooi van 1938 wordt geregistreerd en Gaggia begint met de productie van de eerste koffiemachine voor gebruik in de horeca: de Classic. Deze Classic is pas in 2019 ge-upgrade en was voorheen een van de best verkochte pistonmachines allertijde. Het unieke pistonmechanisme van deze machine produceert een prachtige cremalaag – de op schuim lijkende natuurlijke koffieoliën – op het oppervlak van de koffie. Dit bezorgt de espresso’s van Gaggia een intenser aroma en meer smaak en maakt ze superieur aan alle andere espresso’s. Gaggia plaatst zijn machines in bars overal in Milaan, vergezeld van een groot bord in de etalage met de tekst ‘caffé crema di caffe naturale’ (espresso van natuurlijke koffie). Dit vormt het begin van de espressorage.

Waar Achille Gaggia zich in onderscheidt is geen gebrek aan lef. Met een temperatuur van 92C uit de uitloop, krijg je uiteraard een hete espresso of koffie maar zeker niet onbelangrijk een hete cappuccino. Waar gemiddeld een 86C uit de uitloop standaard is, praat je hier over een mega groot verschil. Voor velen een heel belangrijke reden om voor een Gaggia te kiezen!

[/seox_bb_column][/seox_bb_container][seox_bb_container full_width=”true” equal_height=”false” id=”” class=”bg-lightbrown”][seox_bb_column xs=”12″ sm=”12″ md=”12″ id=”” class=””]

bestel snel & gemakkelijk

Je favoriete Gaggia machines

Bekijk alle producten

[/seox_bb_column][/seox_bb_container]