Espressomachines

HET VERHAAL VAN GAGGIA

Uit de vastberaden zoektocht van Gaggia naar de perfecte espresso in het Milaan van de jaren dertig ontstond een van de meest iconische merken van Italië. Al meer dan een halve eeuw levert Gaggia innovatieve, toonaangevende koffiemachines. Fraaie, tijdloos vormgegeven producten waarvoor de inspiratie wordt gevonden in de heersende mode, design en cultuuruitingen – en natuurlijk in de alom aanwezige Italiaanse passie voor la dolce vita.

Van de cremalaag tot de crème de la crème van koffiemachines: lees hier meer over de rijke historie van Gaggia.

1938
Op 5 september 1938 registreert de Milanese barkeeper Achille Gaggia een octrooi voor een stoomloze koffiemachine en luidt daarmee het tijdperk van de espresso in. Gaggia’s ontwerp maakt voor het eerst gebruik van een revolutionaire pistontechniek om water onder hoge druk door gemalen koffie te persen – en produceert in 15 seconden een enkele espresso. Het verhaal gaat dat Gaggia op het idee kwam een zuigermechanisme toe te passen nadat hij het hydraulisch systeem van de motor van een Amerikaanse legerjeep had gezien.

1948
In Milaan vestigt Gaggia onder zijn eigen naam een onderneming die al binnen enkele jaren begint met het exporteren van koffiemachines voor commercieel gebruik naar het Verenigd Koninkrijk, Amerika en Afrika.

CREMA DI CAFFE NATURALE

Achille Gaggia’s octrooi van 1938 wordt geregistreerd en Gaggia begint met de productie van de eerste koffiemachine voor gebruik in de horeca: de Classic. Het unieke pistonmechanisme van deze machine produceert een prachtige cremalaag – de op schuim lijkende natuurlijke koffieoliën – op het oppervlak van de koffie. Dit bezorgt de espresso’s van Gaggia een intenser aroma en meer smaak en maakt ze superieur aan alle andere espresso’s. Gaggia plaatst zijn machines in bars overal in Milaan, vergezeld van een groot bord in de etalage met de tekst ‘caffé crema di caffe naturale’ (espresso van natuurlijke koffie). Dit vormt het begin van de espressorage.

bestel snel & gemakkelijk

Je favoriete Gaggia machines

  Gaggia Accademia

  1.599,00

  Gaggia Babila

  1.399,00
  Art. nr. RI9700/60

  Gaggia Brera

  599,00
  Art. nr. RI9305/11

  Gaggia Carezza Deluxe

  299,00
  Art. nr. RI8525/01

  Gaggia Classic Espresso

  349,00
  Art. nr. RI9403/11

Bekijk alle producten

bestel snel & gemakkelijk

Je favoriete Illy machines

  Illy Iperespresso X1 Rood

  499,00

  Illy Iperespresso X7.1 Limited Edition Sunrise Trieste lila

  209,00

  Illy Iperespresso X7.1 Rood

  199,00

  Illy Iperespresso X7.1 Wit

  199,00

  Illy Iperespresso X7.1 Wit/Fuchsia

  209,00

Bekijk alle producten